Menu

Zo beveilig je een fitnessruimte

Op welke wijze heb jij je fitnessruimte momenteel beveiligd? De apparatuur in een sportschool heeft al snel een waarde van duizenden euro’s, wat sportscholen tot een geliefd doelwit maakt onder inbrekers. Diefstal van de apparaten leidt tot een grote financiële strop, naast het feit dat het voor sporters vervelend is als zij een week niet kunnen trainen. Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van een fitnessruimte verbetert. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van beveiligingssloten met een SKG-beoordeling van tenminste twee sterren? SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze partij keurt sloten op basis van de weerstand die bij bieden bij de toepassing van de meest gebruikte inbraakmethodes. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kerntrekken en de klopsleutelmethode. 

Kijk niet alleen naar het slot op deuren 

Bij het beveiligen van een fitnessruimte kan het verleidelijk zijn voornamelijk naar het slot op deuren te kijken. Dit is onverstandig! Inbrekers kunnen via een regenpijp of bijvoorbeeld een aanbouw op het dak van het pand proberen te klimmen om daar een raam open te breken. Het maakt dat het minstens zo belangrijk is deze ramen van stevige sloten te voorzien; bijzetsloten zijn hierbij populair. 

Tip: laat een risicoanalyse uitvoeren door een slotenmaker in de buurt. Het helpt je voor doelgerichte verbeteringen in de beveiliging van het pand te zorgen. 

Combineer sloten met een alarmsysteem en beveiligingscamera 

Beveiligingssloten op ramen en deuren vormen een goede basis voor de beveiliging van het pand. Combineer deze sloten met een alarmsysteem en camera. De camera schrikt inbrekers op voorhand af, daar waar een geactiveerd alarm ertoe zal leiden dat inbrekers het pand bij een succesvolle inbraakpoging zo snel mogelijk verlaten. Je kunt een alarminstallatie zelf samenstellen met verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor. Een alternatief zijn magneetcontacten op ramen en deuren.