Menu

Waarom is een goed slot op een fitnessruimte belangrijk?

Vaak heeft de apparatuur binnen een fitnessruimte een waarde van al snel duizenden euro’s. Het maakt een stevig slot op deze ruimte cruciaal. Immers, de apparatuur vormt een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers die de apparaten vervolgens elders proberen te verkopen. Niet alleen in een sportschool valt dergelijke apparatuur te vinden; mogelijk heb je thuis ook een hometrainer of loopband staan. Bij het beveiligen van een ruimte is het gebruik van een goed slot alleen doorgaans niet voldoende. Men raadt aan een slot te combineren met een alarmsysteem en bijvoorbeeld een beveiligingscamera. 

Kwaliteit van sloten vaststellen 

Bij het vervangen van een slot zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Voor welk type slot kies je? Ga je bijvoorbeeld voor een klassiek cilinderslot, een meerpuntsslot of een modern slim slot? Een slim slot verbind je met het netwerk in huis, om deze vervolgens te kunnen openen met een app op je telefoon. Bij meerpuntssloten is het raadzaam te kiezen voor een slot met tenminste drie of vier verbindende punten. Het kost een inbreker hierbij veel tijd de deur te forceren, waarbij deze zeer waarschijnlijk zal worden opgemerkt door omwonenden. 

Tip: vergelijk de verschillende sloten op basis van hun SKG-beoordeling. SKG is een onafhankelijke stichting, die sloten keurt op hun weerstand bij een inbraakpoging. 

Alarminstallatie binnen je fitnessruimte installeren 

Mocht het inbrekers lukken een slot te forceren, dan hebben zij in de basis vrij spel. Dit ga je tegen door het goede slot te combineren met een alarminstallatie. Denk hierbij aan het gebruik van magneetcontacten op de deur van de fitnessruimte. Zodra het contact tussen beide magneten verloren gaat, wordt het alarm geactiveerd. Naast magneetcontacten kan ook een bewegingssensor interessant zijn. Een slotenmaker helpt je een alarmsysteem voor je fitnessruimte samen te stellen, passend bij de risico’s binnen jouw pand.