Menu

Mooiste mountainbike routes van Nederland

Denk je dat mountainbiken vooral mooi kan zijn in het buitenland? Dit is zeker niet waar, in Nederland zijn ook voldoende mooie plaatsten te vinden om lekker te gaan mountainbiken. Op mtbroutes.nl zijn verschillende mooie routes te vinden, bij jou in de regio.

In dit artikel gaan we in op de mooiste mountainbike routes van Nederland.

Van Amerongen naar Veenendaal

Hier ligt een mooie goed onderhouden route van 18 km. Er zitten in deze route ruim 280 hoogtemeters. Deze route is een leuke uitdagende route voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers. De route ligt afwisselend tussen het bos en zandterrein.

Zandvoort

Deze route is maar 9 km, maar zorgt voor voldoende uitdaging. Het is een erg technische route met veel bochten. Ondanks dat de route technisch is, is hij ook geschikt voor beginners. Gedurende de route wordt met behulp van roze bordjes aangegeven waar je eventueel kan afsnijden. Als het erg lang droog weer is wordt deze route erg zwaar. Het is dan ook voornamelijk een fijnere route in de wat nattere periodes.

Gulpen

Dit is een van de zwaardere routes in Limburg. In Limburg liggen wel 20 verschillende mountainbike routes, die allemaal aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De route van Gulpen is 25 km lang en gemaakt voor de wat meer ervaren mountainbikers. Er zitten een aantal flinke hellingen in en er wordt veel gewisseld van ondergrond.

Lemele

Deze korte route van 13 km, wil je zeker niet missen. Je begint op de Lemelerberg en fietst dan vervolgens over de bossen en tussen de heide. Het landschap veranderd steeds en ziet er zeer mooi uit. Er wordt veel geslingerd en er zijn snelle steile beklimmingen. Een mooie en uitdagende route dus.

Dronten

Ondanks dat het erg vlak lijkt in de Flevopolder, kun je hier toch lekker mountainbiken. De route is 21 km lang en heeft toch een uitdagende route door zijn vele kombochten. Door de houtwallen in deze route kan je toch ook nog je hoogtemeters maken. Na dit artikel enthousiast geworden over het mountainbiken? Kijk dan eens op de website van Lindenholz.