Menu

Met deze drie tips je nieuwe sporthorloge vinden

De welbekende coronakilo’s moeten eraf, dus het is tijd om te gaan sporten! Maar dit wil je natuurlijk wel meteen goed aanpakken en niet dat halve gedoe. Een goede sportuitrusting is dus belangrijk. Al ga je hardlopen heb je goede hardloopschoenen nodig, als je gaat wielrennen een goede fiets en kleding en als je gaat hiken ook weer goede hikeschoenen. Maar wat echt niet mag missen in welke sportuitrusting dan ook: een goede sporthorloge. Als je een beetje fanatiek wilt gaan sporten is die echt wel onmisbaar, want meten is weten. Als je op zoek bent naar de beste sporthorloge voor jouw situatie moet je snel verder lezen. Want wij geven je hier 3 tips voor tijdens het uitzoeken.

Tip 1: Bepaal je benodigdheden

De eerste vraag om dit te bepalen is: welke sport ga je uitoefenen? Bij hardlopen heb je andere functionaliteiten nodig dan bij zwemmen. Ga dus bij jezelf na welke functionaliteiten echt niet mogen ontbreken bij je nieuwe sporthorloge. Functies waar je uit kunt kiezen:

  • Hartslagmeter
  • Waterdichtheid
  • GPS tracking
  • Afspelen en opslaan van muziek
  • Betalen met je smartwatch
  • En nog veel meer

Tip 2: Ga op onderzoek uit

Nu je weet wat je nodig hebt kan je aan de slag gaan met het onderzoeken van de mogelijkheden. Een goed startpunt zijn vergelijkingswebsites. Deze hebben namelijk een actueel overzicht van de nieuwste smartwatches en deze ook nog voor je gerangschikt. Als je helemaal bij een goede site bent zie je zelfs de prijs van de verschillende aanbieders. Hoe je dat vindt? Nou gewoon even zoeken naar ‘beste sporthorloge’ en je vindt al verschillende vergelijkingssites die je zo op weg helpen. Hiermee kom je al een eind op weg bij het maken van een shortlist. Heb je de shortlist gemaakt? Ga dan verder naar de volgende tip.

Tip 3: Maak een gegronde beslissing

Je shortlist is af en nu wil je graag weten: welke sporthorloge past bij mij. Pak ook weer je wensenlijst aan functionaliteiten erbij en ga kijken welke horloges hier het beste aan voldoen. Waarschijnlijk wordt je lijstje weer een stukje kleiner. Wat is het budget dat je uit wilt gaan geven? Naar aanleiding daarvan vallen er waarschijnlijk weer wat horloges af.

Nu de lijst een stuk kleiner is geworden, denk aan 2 a 3 sporthorloges om tussen te kiezen, wordt de keuze weer makkelijker. Om nog wat laatste informatie op te doen kan je online reviews gaan lezen van verschillende aanbieders. Dit zou een goed beeld moeten geven over het gebruik in de praktijk.

Twijfel je nog steeds? Probeer het uit!

Tegenwoordig kan je vrijwel bij alle online shops het product testen. Bestel de gewenste sporthorloge en ga ermee aan de slag. In het echt voelt het toch weer wat anders aan dan als je deze van een plaatje ziet. Let er wel op dat je de voorwaarden van het terugsturen niet overschrijdt, dan mag je deze namelijk niet meer retourneren. Ook kan je naar een winkel gaan om de horloge in het echt te bewonderen. Al met al zal je hiermee je nieuwe sporthorloge kunnen vinden!