Menu

Holistische levensstijl: de weg naar zelfkennis

Holistisch leven is een levensstijl. In plaats van zich alleen te richten op ziekte of lichaamsdelen, beschouwt deze unieke benadering van zelfgenezing en algehele gezondheid de hele persoon en zijn omgeving.

Door deze benadering legt holistische gezondheid de nadruk op de verbinding tussen geest, lichaam en ziel. Controle nemen over je eigen gezondheid en levensstijl is een groot onderdeel van hoe holistische gezondheid zich richt op het maximaliseren van het welzijn van mensen.

In dit artikel presenteren wij de belangrijkste voordelen van een holistische levensstijl. Bekijk ze!

Geschiedenis van holistische therapieën


Holistische gezondheid richt zich op kruidengeneesmiddelen en zelfgenezingsmethoden die in de loop der jaren zijn geëvolueerd, veranderd en aangepast.

Holistische gezondheid is een eeuwenoude benadering van het verbeteren van de gezondheid en het leven die 5000 jaar teruggaat tot haar geboorteplaatsen in India en China, waar de nadruk lag op het leiden van een gezonde levensstijl door middel van de harmonie van de natuur.

Het gebruik en de toepassing van holistische geneeswijzen begon in het oude Griekenland en Rome, en breidde zich daarna uit naar de rest van Europa en vervolgens naar Zuid- en Noord-Amerika.

Holistisch leven


Ondanks de eerste indruk, omvat holistische gezondheid conventionele gezondheidsbehandelingen; medicijnen en chirurgie zijn echter niet de eerste verdedigingslinies in deze praktijk.

Holistische zelfgenezing en veranderingen in levensstijl richten zich vooral op voeding, lichaamsbeweging, omgevingsfactoren, gedrag en relaties.

Holistische geneeskunde richt zich op deze veranderingen in levensstijl, niet-invasieve remedies en het verbeteren van de energiestroom van een persoon. De mantra van de holistische gezondheid is immers de geest, het lichaam en de geest in harmonie te brengen.

Focussen op levensstijl en voedingsaspecten is uitstekend voor het herstellen van lichamelijke en geestelijke harmonie. Een gezonde, natuurlijke en evenwichtige voeding met voldoende lichaamsbeweging maakt deel uit van een holistische gezondheid.

Voordelen van holistisch leven


In staat zijn om je eigen gezondheid en welzijn in de hand te nemen en positieve veranderingen in je levensstijl aan te brengen, kan een ongelooflijk positief effect hebben op je stemming en zelfvertrouwen.

Gebruik maken van wat er om ons heen is en optimaal gebruik maken van de natuur kan een ongelooflijk verkwikkende benadering zijn van genezing en welzijn.