Menu

Hoe jij kunt trainen met een trampoline

Als je een trampoline hebt kun je hier zeker mee trainen. Vaak worden trampolines vooral veel gebruikt door kinderen om mee te spelen, maar het is ook zeker goed om te trainen, Je ziet vaak dat kinderen zich daarom onbewust ook trainen. 

Goed om je spieren te trainen

Als je veel trampoline springt zul je merken dat er spieren zijn die zich beter zullen ontwikkelen. De spieren die je vooral traint met trampolinespringen zijn je quadriceps, hamstrings, kuitspieren, bilspieren en buikspieren. Dat de spieren in je benen goed getraind worden is best logisch aangezien je constant bezig bent met het afzetten en opvangen van jezelf. Je bilspieren gebruik je voornamelijk bij het afzetten. Met je buikspieren ben je constant bezig, deze zorgen er namelijk voor dat je in balans blijft. Wat erg fijn is aan het gebruik maken van een trampoline is dat door de vering je gewrichten maar weinig belast worden. Dit zorgt ervoor dat je niet zo snel blessures kan oplopen.

Verbeter je conditie door gebruik te maken van een trampoline

Je conditie wordt vaak ook een stuk beter als je veel doet aan trampolinespringen. Het beste is om niet te hoog te springen, maar juist vaak. Dit zorgt er namelijk voor dat je hartslag omhoog gaat en daarmee train je je conditie een stuk meer. Vaak is het ook zo dat als je heel hoog springt je dit niet zo lang volhoud, dan is laag springen dus een beter idee. Iets wat je vaak ook hoort is dat touwtje springen heel goed is om te doen, als je dit doet op een trampoline zorg je ervoor dat je veel minder zwaar belast en dat is een groot voordeel aan trampolinespringen in vergelijking met touwtje springen.

Het maakt niet uit op wat voor soort trampoline je dit doet, het kan op een fitness trampoline maar het zou bijvoorbeeld ook kunnen op een Avyna trampoline.