Menu

Een sportblessure behandelen op verschillende manieren

Wanneer je iemand bent die van sporten houdt en dit dus ook vaak doet, dan is de kans groot dat je al eens met een sportblessure te maken hebt gehad. Er is als sporter bijna niets zo vervelend als dat. Zo snel mogelijk herstellen is weer de boodschap om er opnieuw te kunnen invliegen. Een sportblessure kan heel plots opduiken en kan verschillende oorzaken hebben. Maar gelukkig kan je een sportblessure even snel doen verdwijnen dan als ze gekomen is! 

Sportblessure behandelen 

Een sportblessure behandelen gebeurt best zo snel mogelijk, wil je er geen blijvend letsel aan overhouden. Hoe je een sportblessure moet behandelen, hangt natuurlijk van een aantal zaken af. Waar heeft de blessure zich voorgedaan, in de knie, arm of voet? Hoe ernstig is deze blessure, wanneer deze te ernstig is kan het zijn dat er misschien eerst een operatie moet gebeuren alvorens er effectief met de behandeling verder kan gestart worden. Voor het behandelen van een sportblessure zijn ook verschillende mogelijkheden. 

Zweepslag behandeling

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een sportblessure. Een van de meest vervelende blessures is de zweepslag in de kuit. Wanneer je hiermee te maken krijgt, dan voelt het in je kuit bijna letterlijk alsof je een slag van een zweep op je kuit krijgt. In werkelijkheid komt dit vaak door een verkeerde beweging en ontstaat er in de spier eigenlijk een heel kleine scheur. Deze scheur gaat gepaard met meteen heel felle pijn in de kuit of op een andere plaats. Een goede zweepslag behandeling kan lasertherapie zijn. 

Laserbehandeling 

Een lasertherapie is vaak een heel goede behandeling bij een sportblessure. Een laserlicht dringt tot heel diep in de huid door, tot wel 8 cm diep en gaat ervoor zorgen dat de pijn en ontsteking van de blessure verminderd worden. Zo’n behandeling is erg effectief, hoewel ze maar tot maximum 10 minuten duurt. Wanneer je een lasertherapie ondergaat, merk je al verschil na amper 5 minuten. De pijn wordt heel fel verminderd. Vaak wordt deze methode ook gebruikt bij het verlichten van een hernia.