Menu

Een Samurai zwaard: beoefen de Japanse zwaardvechtkunst op zijn best

Om serieus de Japanse zwaardvechtkunst te beoefenen dien je in het bezit te zijn van authentieke wapens. Nu is de keuze zeer breed en daarom is het van belang dat er kennis aanwezig is om een juiste aankoop te doen. De zwaardvechtkunst komt namelijk terug bij een hoop vechtsporten waarbij elke tak specifiek zijn wapens heeft gekozen.

Samurai zwaard

Wat is een Samurai zwaard

Het woord samurai wordt gebruikt om er een Japanse krijger mee aan te duiden. Een krijger namelijk die voorkwam in de geschiedenis van Japan. Een ander woord voor samurai is ook wel samoerai. Zo een krijger beschikte over een reeks wapens waarbij het zwaard het belangrijkste was. Het ging zo ver zelfs, dat het eigenlijk de ziel van de krijger vormde. Nu is het zo dat het samurai zwaard in verschillende gedaanten voorkomt. En dat heeft weer te maken met een reeks vechtsporten waarbij het zwaard het kernonderdeel vormt. Te denken valt aan jiujitsu, kendo en Iaido. Elke tak maakt daarbij gebruik van een eigen variant van het samurai zwaard. Zo valt er te denken aan een stomp zwaard vanwege het oefenen aspect. Maar voor een scherp zwaard kan men ook een keuze maken als het er serieus aan toe gaat. Naast het zwaard was er ook nog een ander belangrijk wapen dat bij de Japanse krijger hoorde. Hier ging het om een klein mes dat ook wel bekend staat als de Tanto. Dit mes werd specifiek ingezet als zelfmoord instrument.

Japanse Katana zwaarden

Japanse Katana zwaarden

Onder de wapens van de Japanse krijger vormt de Katana het meest gebruikte. De Japanse Katana zwaarden vallen op door de lengte en beschikken vaak over een krommende vorm. Dit zwaard werd beschouwd als het belangrijkste waarover de krijger beschikte en het werd zelfs gelijkgesteld met de ziel van de samurai.