Menu

Benodigdheden voor beweging op vakantie

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van vakantie vieren. Sommigen kunnen zich prima een aantal weken in een hotel met zwembad of aan het strand vermaken. Anderen hebben die stranden en zwembaden wel gezien en halen veel meer plezier uit een actieve vakantie vol wandelen, fietsen en klimmen. Natuurlijk kun je ook een strandvakantie combineren met een aantal activiteiten. Bij een actieve vakantie komt meer kijken dan bij een eenvoudige zon- en strandvakantie. Zeker als je nog niet zo’n ervaren actieve vakantieganger bent zul je misschien twijfelen over wat je precies mee moet nemen. Daarom lees je hier dé benodigdheden en tips voor een actieve vakantie. 

Actieve vakantiebestemmingen

De reis begint natuurlijk met het zoeken van een leuke bestemming. Wanneer je op zoek bent naar een bestemming voor een actieve vakantie, zijn er een aantal opties erg geschikt. Om te beginnen natuurlijk de Ardennen, dé plek om eindeloos te wandelen, klimmen, mountainbiken, tokkelen, survivallen etcetera. Ook in Duitsland vind je mooie natuurgebieden waar je goed kunt wandelen en fietsen. Verder bieden de bergen in Oostenrijk ook genoeg mogelijkheden voor een actieve vakantie. De meeste mensen komen hier voor het beklimmen van bergen, maar je kunt hier ook mooie wandelingen maken. Verder kan een vakantie Curaçao ook erg actief zijn. Curaçao biedt genoeg actieve mogelijkheden zoals bijvoorbeeld duiken en watersporten zoals surfen en kitesurfen. 

Paklijst voor een actieve vakantie

Wanneer je op een actieve vakantie gaat, is het belangrijk om de juiste benodigdheden mee te nemen. Je zult er rekening mee moeten houden dat je over het algemeen meer spullen mee moet nemen dan bij een strandvakantie. Zorg er allereerst voor dat je goede wandelschoenen meeneemt. Wanneer je deze nieuwe aanschaft, is het belangrijk dat je deze van tevoren inloopt. Als je van plan bent veel te wandelen is het ook aan te raden dikkere sokken, een lichte rugtas en blarenpleisters mee te nemen. Neem verder ook waterschoenen en goede outdoor kleding mee. Zo is een wind- en waterdichte jas geen overbodige luxe. Tot slot is het belangrijk om een bidon of waterzak mee te nemen, zodat je tijdens de activiteiten niet uitdroogt. 

Bewegen tijdens de vakantie

Wat voor soort activiteiten kun je dan zoal doen? Als je tijdens de vakantie recreatief wilt bewegen, zonder extreme activiteiten te doen, zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld zwemmen in het zwembad of in de zee, snorkelen, badmintonnen en tennissen. Ook fietsen en zwemmen zijn geschikte activiteiten. Je hoeft natuurlijk niet meteen de hele dag op pad te zijn langs extreme routes, een uurtje door de omgeving wandelen of fietsen is ook al een activiteit. Als je toch een zeer sportieve vakantie wilt houden, kun je langere tochten houden of bijvoorbeeld gaan bergbeklimmen, zeilen of kajakken. 

Algemene tips voor een actieve vakantie

Tot slot nog een aantal algemene tips om je actieve vakantie tot een succes te maken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat het best heet kan zijn, vooral in het zuiden. Neem daarom tijdens de hete middaguren rust en ga juist in de ochtend of namiddag en avond bewegen. Drink daarnaast voldoende water, ook als je minder intensief beweegt. Je verliest namelijk altijd vocht! Zorg er tot slot voor dat je jezelf goed insmeert. Niemand wil immers zijn vakantie verbrand doorbrengen.